Wetenschappelijk kijken is anders dan normaal naar de wereld kijken.

Wetenschappelijk kijken is eigenlijk de wereld in een plaatje coderen. Dan kun je patronen zien, en soorten herkennen, en voor alle verschillende soorten eigen kleuren en vormen kiezen.

Het educatieproject bestaat uit een serie workshops die kinderen kunst via wetenschap en wetenschap via kunst eigen laten maken. Via het maken van een fotografische datavisualisatie maken de kinderen kennis met de mogelijkheid om de onderliggende structuren en patronen van de wereld om hen heen te herkennen en te verbeelden

 

New Realism brengt kunstenaars, wetenschappers en filosofen samen om de wereld te onderzoeken voorbij de grenzen van ons voorstellingsvermogen. Het project vindt de aankomende twee jaar plaats op verschillende Science Parken in Nederland en opent op het Science Park in Amsterdam.

In samenwerking met wetenschappers van AMOLF, Nikhef en Universiteit Amsterdam. 

http://newrealism.org/