TechnologyLab_ is een onderzoekslaboratorium op de grens van cultuur, wetenschap, kunst en technologie. Tijdens 5 verschillende workshops ontwikkelen de eerste- en tweedejaars studenten van de Breitner Academie, met behulp van nieuwe technologieën en materialen, concepten en producten die als proof of concept model worden uitgevoerd.

De workshops worden gegeven door gastdocenten die actief zijn in kunst of design en vanuit hun fascinaties een blik op de toekomst werpen. Tijdens de workshops krijgen de studenten theoretische input en werken ze, al dan niet samen, aan beeldende opdrachten als kennismaking met de desbetreffende technieken en materialen. Naast de praktijk workshops wordt er gekeken naar toepassingen van deze nieuwe technieken en thema’s in het kunstonderwijs en werken de studenten in een team aan een educatief product voor de toekomst.