In het kader van het seminar Digital Cultures, voor  masterstudenten Education in Arts aan het Piet Zwart Instituut, heeft Michiel Koelink de workshop Connecting Art, Technology and Education gegeven.

De studenten binnen de Master Education in Arts zijn op zoek naar zowel een kritische als een pragmatische kijk op de rol en positie van kunst en onderwijs, in de steeds veranderende context van opkomende en bestaande technologieën en concepten. Doel van deze lezing was te inspireren om productievere manieren te vinden om ons tot digitale en conceptuele vernieuwingen in educatieve omgevingen te verhouden.

Michiel Koelink heeft in deze workshop voorbeelden van zijn projecten op het gebied van media en technologie onderwijs laten zien. Tijdens de workshop hebben de studenten computer coding als een vorm van kunst en de diverse mogelijkheden van mediakunst in het onderwijs ervaren.