Digitalisering en elektronica wordt steeds sneller, slimmer, kleiner, en goedkoper. Wat je nu in een horloge kunt stoppen paste kort geleden niet eens in een klaslokaal! In deze workshop van ArtechLAB Amsterdam staat het ontdekken van de mogelijkheden die dit biedt voor het maken van een interactief kunstwerk centraal. Met littleBits kun je met een magnetisch kliksysteem gemakkelijk een elektronisch circuit maken, zonder te hoeven solderen.
Bij het woord kunst denk je snel aan aan goed kunnen tekenen of schilderen? Maar als je bijvoorbeeld goed bent in wiskunde of techniek, ontdek jij jouw creativiteit met LittleBits!

Annelies den Boon verzorgde deze workshops op Nerds On Stage.

Tijdens Nerds on Stage maak je mee hoe fascinerend en cool de wereld is van innovatie, techniek en creativiteit. Op 2 november trakteren we je op de allernieuwste ontwikkelingen en gepassioneerde nerds maken je wegwijs in deze spannende wereld.
Kortom, het wordt een speciale dag voor het VO en (V)MBO met een sterk programma voor iedereen tussen 14-19 jaar in de Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam.