Dit tekenmachine-project is uitgevoerd door 3de jaars VWO leerlingen van BC Broekhin in Roermond, onder leiding van ArtechLAB Ambassadeur Fred Kessels, die in 2016 de nascholing technologyLab_ volgde en Pascal Knapen, docent Kunstvakken.

In het kader van de profielkeuze konden de leerlingen zich inschrijven voor een workshop muziek, tekenen of handvaardigheid. Na een korte presentatie zijn 28 leerlingen meteen op een “bovenbouw” manier aan het werk gezet.
Eerst een korte introductie over de kernbron Tinguely, waarbij de nadruk gelegd is op onderzoek en experiment en vervolgens meteen aan de slag met de complete, complexe opdracht: “maak een tekenmachine”

Op een tafel stond een scala aan materiaal klaar. Elektrische tandenborstels, ballonnen, schuursponsjes stiften, tape, ja veel tape en nog veel meer. Soms gingen dingen mis, maar er werd dan ook uitgebreid geëxperimenteerd. De leerlingen hadden er veel plezier in deze tekenmachines te ontwerpen en te bouwen en op deze manier kennis te maken met kunst en technologie.