Voor het 4e jaar zijn eerste en tweejaars studenten van de Breitner Academie weer begonnen aan technologyLab. TechnologyLab_ is een onderzoekslaboratorium op de grens van kunst, wetenschap, technologie en educatie. Workshops worden gegeven door gastdocenten die actief zijn in kunst of design en vanuit hun fascinaties een blik op de toekomst werpen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de sociale impact van de ontwikkelingen die zij onderzoeken. Om actuele ontwikkelingen op het gebied van nieuwe technologieën, concepten en materialen de academie binnen te halen, wordt dit jaar o.a. samengewerkt met het aLab om geschikte workshops te organiseren.

De thema’s dit jaar zijn Craftmanship & Digital Fabrication, Wearable Technologies, Urban Farming en Kunst en Kunstmatige Intelligentie. Tijdens technologyLab_ worden ook de toepassingen van deze nieuwe technieken en thema’s in het kunstonderwijs bediscussieerd.

Dit jaar is technologyLab_ weer met een inspirerende dag van start gegaan door lezingen van Michiel Koelink (Senior Docent, Labcoördinator ArtechLAB Amsterdam, Projectleider technologyLab_), Monique Pijls (Lector Didactiek van de Betavakken, HvA, Faculteit Onderwijs en Opvoeding) en Maria Verstappen (Driessen&Verstappen).

Het middagprogramma bestond uit een workshop Proces kunst maken en documenteren door alumni Anke van Aanholt en Annelies den Boon, naar aanleiding van de lezing van Maria Verstappen.