Mark Skwarek is een kunstenaar die werkt met Augmented Reality, toegevoegde realiteit. Dit is iets anders dan Virtual Reality waarbij de hele omgeving virtueel is. Dit kunstwerk is gebaseerd op de enorme olielek ‘Deep Water Horizon’ die BP veroozaakt heeft in de Gold van Mexico. Bij deze olieramp vielen 11 doden en 17 gewonden. Bijna drie maanden lang stroomde er olie in de zee. Dit was voor het milieu een van de ergste rampen in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Het kunstwerk is een app waarbij als je de camera van je telefoon op een logo van BP richt je een olielek te zien krijgt. Het logo van BP keert zich eigenlijk tegen BP, het is dan ook een protestkunstwerk.

Mark Skwarek

The leak in your home town

2014

https://theleakinyourhometown.wordpress.com/

Bronbeschrijving door Arida Bandringa