Eens per jaar nodigt Ars Electronica artiesten, wetenschappers en onderzoekers van over de hele wereld uit naar Linz om een interdisciplinair thema te onderzoeken tijdens het Ars Electronica Festival.  Het thema van 2017 is AI the other I en wordt middels toespraken, workshops, tentoonstellingen en symposia wordt dit thema verkent. Dit jaar bezoekt ArtechLAB het festival met een docententeam en leerlingen van het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum.

Een van onderdelen van het festival is CyberArts. Hierbij worden de voornaamste inzendingen van de Prix Ars Electronica, de internationale competitie van computerkunsten, gepresenteerd. De tentoonstelling van dit jaar toont winnaars en werken uit de categorieën Computer Animatie / Film / VFX, Hybride Kunst en Digitale Muziek & Geluidskunst.

Ars Electronica heeft een lange traditie van het uitnodigen, presenteren en in de prijzen laten vallen van werk van jongeren in de u19 – CREATE YOUR WORLD categorie. Dit jaar stuurt ArtechLAB 5 leerlingen van het Gemeentelijk Gymnasium Hilversumnaar Ars Elctronica. Zij wonnen de prijs voor het beste concept van de Topklas Digital Design van Beeld en Geluid met een interactieve web beleving van een virtueel vluchtelingenkamp. Komende week volgen de leerlingen de workshop The Unintelligent Machine onder leiding van de internationaal bekende uitvinder/kunstenaar Joseph Herscher.

Kimchi and Chips, Light Barrier, 2016
Light Barrier projecteert geanimeerde, magische, ruimtelijke beelden in de lucht. Deze zijn gemaakt door honderden lichtstralen die door spiegels worden gebroken. De zes-minuten volgorde is een reis door de cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte, en het menselijke idee van ruimte en tijd.