Kunstenaarsduo Driessens & Verstappen maken kunst waarbij spontane fenomenen systematisch worden opgewekt. Kunst die niet helemaal wordt bepaald door keuzes gemaakt door mensen, maar door zelfstandig opererende processen.

Spear (1993) is de eerste automatische kietelaar. Hiermee proberen Driessens & Verstappen om de onvoorspelbare bewegingen van een grassprietje als het in de wind waait en je huid zachtjes aanraakt te reproduceren.
Een grassprietje is opgehangen aan een metalen kettinkje dat door een cirkelvormig contact loopt. De spriet wordt in beweging gebracht door een magneet, die op zijn beurt wordt geactiveerd door de bewegingen van de ketting. Het apparaat moet op een vaste hoogte boven het lichaam worden gehouden, zodat de punt van het gras licht de huid raakt. Dit eenvoudige elektro-mechanische systeem produceert een chaotische slingerbeweging, wat resulteert in onvoorspelbare, rommelige bewegingspatronen.

https://notnot.home.xs4all.nl/ticklerobots/spear/spear.html