ArtechLAB Amsterdam en RobotLove slaan de handen ineen en bieden dit najaar een tweetal interdisciplinaire nascholingen aan voor docenten in het voortgezet én primair onderwijs. RobotLove is dé expo experience over de liefde tussen de mens en robot met tentoonstelling, publiek, programma, partnerevents, educatieprogramma’s en een Robot café. De expositie vormt het atelier waarbinnen de deelnemers van de nascholingen met de thematiek aan de slag gaan. Het aanbod bestaat uit 1) een nascholing voor VO-docenten en 2) een nascholing PO-docenten:

1) Interdisciplinaire nascholing voor VO-docenten kunst, bèta en techniek

ArtechLAB Amsterdam en RobotLove bieden een nascholing aan voor docenten in het voortgezet onderwijs. Deze interdisciplinaire bijeenkomst richt zich op de overlap van kunst, bèta en techniek in het onderwijs en gebruikt daarvoor de expositie RobotLove als inspiratie en atelier. Tijdens twee cursusdagen ontdek je als deelnemer het gebied van robotica en artificiële intelligentie en krijg je handvatten aangereikt hoe je met deze materie interdisciplinair onderwijs kunt ontwikkelen.

Voorwaarden voor deelname: Je bent werkzaam in het VO of als kunsteducator gericht op het VO. Het maximum aantal deelnemers is 35.
Data: vrijdag 9 en zaterdag 10 november
Locatie: Campina Melkfabriek in Eindhoven
Kosten: €450,-

AANMELDEN nascholing interdisciplinaire nascholing voor VO-docenten kunst, bèta en techniek

2) Nascholing voor PO-docenten gericht op kunst en het vak wetenschap & technologie

RobotLove en ArtechLAB Amsterdam bieden een nascholing voor docenten uit het primair onderwijs. Gedurende twee cursusdagen wordt gekeken naar hoe het vak wetenschap & technologie (vanaf 2020 verplicht basisscholen in het kader van Techniekpact 2013-2016) kan worden verrijkt en verstevigd door het te combineren met kunst. De expositie Robot Love vormt het atelier waarbinnen docenten met deze thematiek aan de slag gaan. Je ontwikkelt eerste ideeën voor lessen en een aanpak hoe je deze praktisch kunt verwezenlijken.

Voorwaarden voor deelname: Je bent werkzaam in het PO of werkt als kunsteducator gericht op het PO. Het maximum aantal deelnemers is 35.
Data: vrijdag 16 en zaterdag 17 november
Locatie: Campina Melkfabriek in Eindhoven
Kosten: €450,-

AANMELDEN nascholing voor PO-docenten gericht op kunst en het vak wetenschap & technologie