Het team van ArtechLAB bezocht Deventer waar momenteel een overzichtstentoonstelling is van het werk van Floris Kaayk. De tentoonstelling is te zien in de Bergkerk. Kaayk won dit jaar de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek. De kunstenaar die misschien nog wel het meest bekend is van zijn werk Human Birdwings waarin zijn alter ego Jarno Smeets, de eerste mens zou zijn die kon vliegen als een vogel. De internetsensatie die hij hiermee teweeg bracht is kenmerkend voor zijn gebruik van verschillende media.

 

INSTRUMENTS MAKE PLAY  is een nieuw festival waarin zelfgebouwde instrumenten en hun makers centraal staan. Sommige makers bespelen hun instrumenten zelf, anderen maken instrumenten die door anderen kunnen worden bespeeld. In Deventer, Rotterdam en Amsterdam vinden vanaf november tot 10 december concerten, tentoonstellingen, workshops, een beurs en ontmoetingen plaats, ArtechLAB bezocht de tentoonstelling in het Kunstenlab in Deventer. Op 7, 8 en 10 december zijn makers die een korte residency hebben gedaan in de steden Amsterdam, Rotterdam of Deventer nog langs deze steden met het door hen ontwikkelde materiaal.