Over ons

Het ArtechLAB Amsterdam biedt verschillende diensten die scholen en het buitenschoolse educatieve veld kunnen ondersteunen bij het realiseren van een curriculum of programma waarin kunst is gecombineerd met wetenschap en technologie.

We organiseren trainingen voor kunstdocenten en interdisciplinaire vaksecties, workshops op basisscholen in de klas, een vak over kunstwetenschap en techniek binnen het onderwijscurriculum van de Breitner Academie, een nascholingsprogramma, inspiratiesessies voor schooldirecteuren en beleidsmakers, een digitale bronnenbank met voorbeelden van actuele interdisciplinaire ontwerppraktijken en doen onderzoek naar het ontwerpen en implementeren van interdisciplinaire onderwijspraktijken. Al deze activiteiten dragen bij aan het ontwikkelen van inclusief onderwijs dat zich bevindt op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. Met als doel dat kunstonderwijs verbonden met bèta en techniek een vaste plek krijgt in het onderwijscurriculum.

Ga voor een uitgebreide beschrijving en voorbeelden ter inspiratie naar onze aanbod pagina. Specifieke wensen? Wij denken graag mee voor een aanbod op maat.

ArtechLAB Amsterdam is een samenwerking van de Breitner Academie met andere academies van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), het Amsterdam Creative Industries Network (ACIN), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Hogeschool Inholland.

Medewerkers

Michiel Koelink
Oprichter en coördinator
LinkedIn

Arida Bandringa
Projectmedewerker (portefeuille leven lang leren)
LinkedIn

Aldo Kroese
Projectmedewerker (portefeuille leven lang leren en Breitner Academie)
LinkedIn

Ans Hom
Projectmedewerker (portefeuille leven lang leren en Breitner Academie)
LinkedIn

Annelies den Boon
Projectmedewerker (portefeuille leerlingen)
LinkedIn

Roderick Laperdrix
Projectmedewerker
LinkedIn

Meldrid Ibrahim
Projectmedewerker
LinkedIn

Jacqueline Kouwenberg
Communicatie
LinkedIn

Patricia Gravemaker
Ondersteuning
LinkedIn