Onderwijsvernieuwing

Sinds de oprichting van ArtechLAB Amsterdam in 2016, hebben wij gemerkt dat er vanuit het werkveld veel vraag is naar onderwijsontwikkeling op het gebied van kunst, wetenschap en technologie.

Om aan deze vraag tegemoet te komen, biedt ArtechLAB workshops voor kunstvakdocenten, (interdisciplinaire)vaksecties in scholen en docent ontwikkelingstrajecten. Hierbij kun je denken aan trainingen, docentbegeleiding, inspiratielezingen en workshops.

Daarnaast richt het team zich ook op het ontwikkelen en geven van workshops aan leerlingen en jongeren in het binnen- en buitenschoolse veld. Deze workshops worden via deze website beschikbaar gemaakt, omdat wij geloven in het delen van onze kennis om verandering teweeg te brengen. Voordat een workshop met handleiding, bronnen en leerlingmateriaal wordt gepubliceerd, zullen workshopdocenten van het ArtechLAB team deze een aantal keer uitvoeren op geinteresseerde scholen en/of instellingen. Scholen die een workshop afnemen halen hiermee niet alleen inspiratie voor hun eigen leerlingen en docenten in huis, maar helpen ook deze lessen beschikbaar te maken voor iedereen die graag aan de slag wil met kunst, wetenschap en technologie.

Het is tevens mogelijk om zowel een docententraject als leerlingenworkshop af te nemen in een gecombineerd aanbod. Voor een aanbod op maat kun je contact opnemen via het contactformulier.