Voor beleidsmakers

Het belang van de combinatie van kunst, wetenschap en techniek voor het kunstonderwijs zit hem vooral in het feit dat uitvindingen en de inzet van nieuwe technieken allang niet meer voorbehouden zijn aan wetenschappelijke instituten en vaak ontstaan binnen interdisciplinaire teams. Kunstenaars en wetenschappers werken regelmatig samen aan projecten die onze toekomst duiden en veranderen. In kunstlessen waar elementen van kunst, wetenschap en technologie worden geïntegreerd blijken leerlingen door de gegeven opdrachten kritischer naar alle ontwikkelingen om hen heen te kijken en ze leren deze beter te duiden. Juist leerlingen met een bèta-profiel blijken het volgen van een kunstvak als zinnig te ervaren omdat er een andere vorm van cognitie wordt aangesproken die zij bij toekomstige studies en banen nodig zullen hebben.

Het ArtechLAB biedt beleidsmakers in het educatieve veld ondersteuning bij het formuleren van een visie en bij het realiseren van een curriculum of programma waarin kunst is verbonden met technologie en wetenschap. Dit doen we onder andere door inspiratiesessies op managementniveau aan te bieden.

Heb je specifieke wensen voor een training of workshop? Wil je ons aanbod mixen? Of heb je een speciale doelgroep waarvoor je iets wilt organiseren? Neem contact op via het contactformulier of mail naar artechlab@ahk.nl We onderzoek graag alle mogelijkheden voor een aanbod op maat.